Očala imajo bogato zgodovino. Z odkritjem leč se začnejo razvijati tudi očala. Možno je, da so najstarejša inuitska sončna očala.
Pri nas v sodobni optiki se večinoma ukvarjamo z dioptrijskimi očali za korekcijo ostrine vida in sončnimi očali.
V Optiki Vsevid ves čas spremljamo trende in iščemo nove znamke. Najpomembnejše vodilo pri tem je razmerje med ceno in kvaliteto. Nezanemarljiv je tudi ugled blagovne znamke.
S takim pristopom se število naših uporabnikov ves čas povečuje. Obiščite nas in se prepričajte sami..

Dioptrijska očala

Na pomerjanje dioptrijskih očal se lahko naročite preko spletnega obrazca (KLIKNI SEM ZA REZERVACIJO TERMINA)

Očala z dioptrijo so v prvi vrsti medicinski pripomoček, ki ohranja ostrino vida kljub spremembam v očeh. Enako pomembna kot pravilna dioptrija je izbira oblike okvirja. Ta poudarja našo samopodobo in ohranja pravilno namestitev očalnih leč.

V Optiki Vsevid v očala vgrajujemo očalne leče japonskega proizvajalca HOYA.

V prihodnosti načrtujemo svojo bogato izbiro predstaviti tudi na spletu. V kolikor se vam to zdi dobra ideja nas lahko spodbudite v tej smeri preko naših kontaktnih kanalov.

Sončna očala

Sončna očala ščitijo oči pred močnimi sončnimi žarki. Obenem so začimba naše biti. Poudarijo osebnost in dodajo pridih skrivnosti našemu pogledu.

V Optiki Vsevid imamo skrbno izbrane modele priznanih znamk kot je Ray Ban na zalogi. Brez težav in obveznosti vam lahko naročimo katerikoli model iz našega programa, da ga preskusite v živo in se šele potem odločite za nakup.

Posebej ponosmi smo na sončna očala ETNIA BARCELONA, ker v svojem bistvu nosijo našo temeljno filozofijo: vrhunski materiali, brezkompromisno oblikovanje in funkcionalnost in nenazadnje zelo ugodna cena.

Standardna očala

Standardna očala imenujemo očala, ki jih izdelamo brez doplačila na podlagi predložene zelene naročilnice in urejenega zdravstvenega zavarovanja. Nekateri jih imenujejo tudi brezplačna očala. V Optiki Vsevid imamo veliko izbiro okvirjev namenjenih za izdelavo standardnih očal. Vanje vgrajujemo kvalitetne leče HOYA z zaščitnim premazom proti praskam.

Poleg očal dobite tudi trd etui za zhranjevanje očal in krpico za čiščenje. Vse to brez doplačila.

V postopku izbire standardnih, brezplačnih očal brez doplačila vam bomo ponudili nadgradnjo z doplačilo, vendar vam ni treba skrbeti če jo zavrnete. Spoštovali bomo vašo odločitev.

Na pomerjanje standardnih očal se lahko naročite preko spletnega obrazca (KLIKNI SEM ZA REZERVACIJO TERMINA), potrebujete samo zeleno naročilnico za pripomoček za vid, izdano v zadnjih 30 dneh. Pomerjanje je brezplačno in brez obveznosti.

Otroška očala

Na pomerjanje otroških očal se lahko naročite preko spletnega obrazca (KLIKNI SEM ZA REZERVACIJO TERMINA)

Otroci so v očesni optiki posebna kategorija. Še posebej mlajši od 8 let. V Optiki Vsevid smo ponosni, da lahko tudi mlajšim otrokom nudimo celotno oskrbo vida – od strokovnega predpisa do izdelave primernih očal za korekcijo dioptrije.

Ko se pri otroku pojavi potreba po korekciji vida z očali je zelo pomembna podpora staršev, ki dajejo zgled in oporo otroku. Starši, ki sami uporabljajo očala so v tem primeru v rahli prednosti. Lahko vas nekoliko pomirimo, da očala v družbi nimajo več slabšalnega prizvoka kot so ga imela nekoč. Sedaj vidimo, da očala uporabljajo tudi vrhunski športniki in znane osebnosti.

Tudi za otroke imamo očala v standardu (brez doplačila, brezplačna na zeleno naročilnico ZZZS), kot tudi očala z doplačilom. Med slednjimi so tudi mehki okvirji, ki zdržijo nekoliko večje obremenitve pri napačnem ravnanju – padci, srečanja z žogo in podobno.